Σαλάτα φασόλια με τόνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια

160 γρ. ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε νερό, Alelma

1 φλ. κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

1/2 φλ. μαϊντανό, τεμαχισμένο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός

λίγες σταγόνες Tabasco ή 1 κ.σ. νιφάδες τσίλι

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τα φασόλια μπαρμπούνια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
2 Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
3 Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.
4 Σουρώνουμε το λάδι από τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5 Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
6 Βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες Tabasco.
7 Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατίζουμε, κατά βούληση.
8 Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος