Σαλάτα καρότο με γλυκόξινη κρέμα βαλσαμικού ρόδι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 καρότα, κομμένα σε  λεπτές ροδέλες +  λίγο επιπλέον κομμένο σε ¨σπαγγέτι¨ για γαρνιτούρα

2 αγγούρια μικρά, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. σουσάμι μαύρο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

½ φλ. φύτρες λαχανικών

αποξηραμένο δεντρολίβανο

 

Για τη γλυκόξινη σως:

6 κ.σ. ελαιόλαδο

6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, Kalamata Papadimitriou

1 1/2 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη γλυκόξινη σως: Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού ρόδι, το μέλι, τον πολτό σκόρδου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ζεματάμε για 2 λεπτά. Σουρώνουμε τα καρότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι σε ροδέλες, τα ντοματίνια, τα "σπαγγέτι"καρότου, το θυμάρι, το μαύρο σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και το δεντρολίβανο
Δημήτρης Σκαρμούτσος