Σαλάτα κριθαράκι – κοτόπουλο με ρόκα και τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ¼  φλ. τσ. κριθαράκι

2 τεμάχια στήθος κοτόπουλο

1 ½ φλ. τσ. ρόκα, κομμένη

1 φλ. τσ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

½ φλ. τσ. κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη

¼  φλ.τσ.  κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τεμαχισμένη

2 κ.σ. κόκκινο ξύδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/8 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

6 κ.σ. τυρί ελαφρύ, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλατίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο και ψήνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2 Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς να αλατίσουμε ή να προσθέσουμε μαγειρικά λίπη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κριθαράκι, το κοτόπουλο, τη ρόκα, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σως ξιδιού στο μπολ με το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το ελαφρύ τυρί και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος