Σαλάτα με χταπόδι, γίγαντες και σπανάκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι μεγάλο

1 μπουκάλι κρασί Σάμου

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

300 γρ. γίγαντες, Agrino

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

2 δαφνόφυλλα

3 φλ. σπανάκι τρυφερό καθαρισμένο

1/2 φλ.ελαιόλαδο

2 κ.γλ. κρέμα βαλσάμικου

2 κ.γλ. πετιμέζι

1/2 φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρασί με το δεντρολίβανο. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χταπόδι ολόκληρο.
2 Βράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι χωρίς όμως να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το χταπόδι σε πιάτο. Το αφήνουμε να κρυώσει και να ξεκουραστεί.
3 Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τους γίγαντες, σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και ρίχνουμε τη δάφνη και αλάτι. Τους βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
4 Όσο οι γίγαντες βράζουν, κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Μόλις ετοιμαστούν οι γίγαντες τους αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ με το σπανάκι, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και το πετιμέζι.
5 Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος