Σαλάτα με edamame και κινόα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

1/2 φλ. κινόα (άβραστη)

1 συσκ. ιταλική σαλάτα, Φρεσκούλης

1 1/2 φλ. edamame (φασόλια σόγιας)

2 αγγούρια

1/2 μωβ λάχανο

1 φλ. κάσιους, ανάλατα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/2 φλ. κόλιανδρο

 

Για το dressing:

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. μηλόξυδο

1/2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

1/2 κ.γ. μέλι

1 1/2 κ.γ. αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη κινόα: Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αφήνετε να βράσει.
Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια την κινόα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε την κινόα να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό.
Για τη σαλάτα Ψιλοκόβουμε την ιταλική σαλάτα και τη μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Το προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, τα κάσιους και τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα
Για το dressing: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα υλικά για το dressing και με ένα πιρούνι χτυπάμε πολύ καλά.
Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε τη βρασμένη και κρύα κινόα στη σαλατιέρα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος