Σαλάτα με κινόα, φακές και σάλτσα μουστάρδας με μέλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

½ φλ. κινόα

½ φλ. φακές

2  φλ. νερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

 

Για τη σάλτσα μουστάρδας:

1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι

2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού

¼ φλ. ελαιόλαδο

¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 μοσχολέμονο, ξύσμα

αλάτι χοντρό, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
2 Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε την κινόα. Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
3 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
4 Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
5 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε τις φακές με για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
6 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα με μέλι και το ξύδι και χτυπάμε με σύρμα. Ραντίζουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, το ξύσμα του μοσχολέμονου, αλάτι και πιπέρι.
7 Στο μπολ σερβιρίσματος με την κινόα προσθέτουμε τις φακές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
8 Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι, ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν τα υλικά με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος