Σαλάτα με λάχανο, καρότο και μανταρίνι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λάχανο – καρότο, Φρεσκούλης

αλάτι, κατά βούληση

50ml. ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 μανταρίνια + χυμός από 2 μανταρίνια

80 γρ. σπόροι ροδιού

60 γρ. καρύδια

2 κ.σ. μαύρο σουσάμι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προσθέτουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο σκεύος. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
2 Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το βαλσάμικο, το ελαιολαδο, το χυμό μανταρινιού και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Περιχύνουμε το λάχανο και το καρότο με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
3 Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
4 Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε φέτες.
5 Σε ένα στεγνό τηγάνι βάζουμε τα καρύδια και τα ψήνουμε ελαφρά. Χοντροκόβουμε τα ψημένα καρύδια.
6 Μοιράζουμε το λάχανο στα πιάτα, προσθέτουμε τα καρύδια, τα μανταρίνια, το μαύρο σουσάμι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος