Σαλάτα με κοτόπουλο και french dressing

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα σνίτσελ:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βουληση
1 φλ. αλεύρι
3 αυγά
1/4 φλ. παρμεζάνα
2 φλ. φρυγανιά
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
Για τη σαλάτα:
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Frence dressing, κατά βούληση, 17Delicatessen
1 1/2 κ.γ. αλάτι
4 αραβικές πίτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα σνίτσελ: Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ.
Σε ένα φαρδύ σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Σε ένα τρίτο σκεύος προσθέτουμε τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
Περνάμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου αρχικά από το αλεύρι. Το τινάζουμε καλά. Στη συνέχεια το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κρατάμε λίγο ώστε να στραγγίξει η περίσσια αυγού. Τέλος περνάμε το φιλέτο από το μίγμα φρυγανιάς-τυριού. Πιέζουμε πολύ καλά για να κολλήσει η φρυγανιά.
Τοποθετούμε το σνίτσελ μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλέτα μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε διαγώνια σε λωρίδες.
Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το french dressing.
Κόβουμε τις ψημένες πίτες μας σε τρίγωνα και τις τοποθετούμε γύρω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος