02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα σνίτσελ: | Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. |
Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ. | |
Σε ένα φαρδύ σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο. | |
Σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα. | |
Σε ένα τρίτο σκεύος προσθέτουμε τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα. | |
Περνάμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου αρχικά από το αλεύρι. Το τινάζουμε καλά. Στη συνέχεια το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κρατάμε λίγο ώστε να στραγγίξει η περίσσια αυγού. Τέλος περνάμε το φιλέτο από το μίγμα φρυγανιάς-τυριού. Πιέζουμε πολύ καλά για να κολλήσει η φρυγανιά. | |
Τοποθετούμε το σνίτσελ μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. | |
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλέτα μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν. | |
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε διαγώνια σε λωρίδες. | |
Για τη σαλάτα: | Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο. |
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το french dressing. | |
Κόβουμε τις ψημένες πίτες μας σε τρίγωνα και τις τοποθετούμε γύρω από τη σαλάτα και σερβίρουμε. |