01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στο μεταξύ, κάνουμε μια πάστα με το βούτυρο, λιώνοντας το τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύοντας το με το βούτυρο. |
2 | Βάζουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε 2 κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Το απλώνουμε σε ένα ζεσταμένο τηγάνι-σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. |
3 | Μεταφέρουμε το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και αφήνουμε στην άκρη να λιώσει και να απλωθεί πάνω του το βούτυρο. |
4 | Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και το δυόσμο. Προσθέτουμε την κινόα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Σερβίρουμε με το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με τη σως βουτύρου, την κινόα και συνοδεία πράσινης σαλάτας. |