Σαλάτα με πένες γιαούρτι γαρίδες ντοματίνια και αβοκάντο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πένες

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές γιαούρτι 2%

1½ λεμόνι χυμό

1 σκελίδα σκόρδο

2 αβοκάντο, ώριμο

300 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
2 Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά.
3 Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αβοκάντο σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
4 Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ σερβιρίσματος και τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, που ήδη έχουμε βράσει, και το γιαούρτι.
5 Ανακατεύουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος