Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. πλιγούρι

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

1 μεγάλο κολοκυθάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

5 λιαστές ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

150 γρ. γιαούρτι, Total 5%

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
3 Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
4 Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
5 Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι . Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το γιαούρτι, τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος