Σαλάτα με ρύζι και κοτόπουλο μαριναρισμένο σε καφέ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου

1/2 φλ. espresso Academia, Hausbrandt

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κ.γ. πάστα ντομάτας

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για το dressing:

120 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι,  κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τη σαλάτα:

2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο

1 αγγούρι, μεγάλο

2 καρότα, τριμμένα

1 φλ. καλαμπόκι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε τον espresso, το σκόρδο, τη πάστα ντομάτας, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη μαύρη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μικρές μπουκιές. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα που έχουμε ετοιμάσει και φροντίζουμε να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο μας μαζί με τη μαρινάδα του σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
Για το dressing: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τον μαϊντανός, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το ρύζι, το τριμμένο καρότο και το καλαμπόκι.
Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το dressing που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος