Σαλάτα με τόνο και ρεβίθια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

540 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα

4 φλ. ρόκα

1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

170 γρ. ερυθρός τόνος σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
2 Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
3 Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
4 Μοιράζουμε τη ρόκα και το αγγούρι σε 4 πιάτα.
5 Από πάνω προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα κομμάτια τόνου. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος