Σαλάτα πανδαισία με μπέικον, σύκα και μοτσαρέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία, Φρεσκούλης

6 σύκα, κομμένα στα 4

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

125 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη

6 φέτες μπέικον

50 γρ. κάσιους, ψημένα και τεμαχισμένα

λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

 

Για το dressing:

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μπέικον. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά το μπέικον. Στρώνουμε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλη τη συσκευασία της σαλάτας.
3 Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα κάσιους, το μπέικον και το βασιλικό.
4 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το βαλσάμικο το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
5 Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
6 Σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος