Σαλάτα ρόκα με προσούτο, ψητά ροδάκινα και κατσικίσιο τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. ξύδι βαλσάμικο

2 κ.σ. μέλι

λίγο ελαιόλαδο, για λάδωμα

3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε 6 φέτες /ροδάκινο

3 κ.σ. κλασικό ελαιόλαδο, Xriselia

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

μια πρέζα χοντρό αλάτι

240 γρ. ρόκα

56 γρ. προσούτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

36 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βαλσάμικο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
2 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι το βαλσάμικο να μειωθεί σε 2 κ.σ.
3 Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4 Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, το οποίο λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
5 Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου στο ζεστό σχαροτήγανο και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
6 Αφαιρούμε τα ροδάκινα από το σχαροτήγανο και αφήνουμε στην άκρη.
7 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
8 Προσθέτουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια και ανακινούμε το μπολ απαλά να καλυφθούν τα υλικά με το ελαιόλαδο.
9 Απλώνουμε τη σαλάτα ρόκα-ντοματίνια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα και το προσούτο.
10 Ραντίζουμε με το σιρόπι βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος