Σαλάτα ρόκα με ψητά παντζάρια, ελιές, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο πορτοκάλι

2/3 φλ. (100γρ.) μαύρες ελιές

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. ρόκα

2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κ.γ. mustard dressing, 17 Delicatessen

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

σουσάμι, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
3 Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν.
4 Αφαιρούμε τα παντζάρια από το ταψί και κρατάμε τους χυμούς τους. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες.
5 Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το τεμαχίζουμε.
6 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, τη ρόκα, τις ελιές και το κρεμμύδι.
7 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι, την απαλή μουστάρδα, τους χυμούς από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
8 Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με σουσάμι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, λίγο πριν τη σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος