02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. |
3 | Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν. |
4 | Αφαιρούμε τα παντζάρια από το ταψί και κρατάμε τους χυμούς τους. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες. |
5 | Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το τεμαχίζουμε. |
6 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, τη ρόκα, τις ελιές και το κρεμμύδι. |
7 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι, την απαλή μουστάρδα, τους χυμούς από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. |
8 | Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με σουσάμι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, λίγο πριν τη σερβίρουμε. |