Σαλάτα σπανάκι με μπέικον και αυγά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά, βραστά σφιχτά

7 κομμάτια μπέικον, χοντροκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

5 μανιτάρια, σε φέτες

227 γρ. σπανάκι baby

αλάτι, κατά βούληση

French dressing, 17Delicatessen

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τα αυγά σφιχτά για 20 περίπου λεπτά.
2 Τηγανίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
3 Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Στραγγίζουμε το λίπος του μπέικον σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σκουπίζουμε το τηγάνι μας με χαρτί κουζίνας.
5 Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο τηγάνι μας μαζί με τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
6 Χοντροκόβουμε το μπέικον.
7 Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε φέτες.
8 Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το μπέικον, το αλάτι και ανακατεύουμε.
9 Περιχύνουμε με τη σάλτσα french dressing και ανακατεύουμε καλά.
10 Τοποθετούμε τα αυγά στην κορυφή και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος