Σαλάτα ζυμαρικών farfalle με πανσέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

27΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. πάπρικα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τη σαλάτα:

500 γρ. ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)

2 ματσάκια σπαράγγια, κομμένα στη μέση

4 πανσέτες, ψιλοκομμένες

3 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 φλ. μαγιονέζα

2 κ.γ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη μαρινάδα: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
Βάζουμε τις πανσέτες μας στο σκεύος και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Για τη σαλάτα: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας τα σπαράγγια στα τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος. Ξεβγάζουμε κάτω από από κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της πανσέτα μας και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. Όταν το κρέας μας έχει κρυώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε, μεταφέρουμε σε ένα πάγκο κοπής και ψιλοκόβουμε ένα ένα τα κομμάτια πανσέτα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα σπαράγγια, την πανσέτα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, προσθέτουμε το μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά.
Διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα μεγάλο αεροστεγές τάπερ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος