Σαλάτα ζυμαρικών farfalle με ψητό κοτόπουλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια) περίπου 226 γρ

1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι

¼ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα (μπορείτε να βάλετε και καυτερή μουστάρδα εάν το επιθυμείτε)

2 κ.γ. ζάχαρη

1 ¼ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 ½ κ.γ. ξύδι

2 τεμάχια στήθος κοτόπουλο

1 ½ σταφίδες ξανθές

1 κούπα σέλινο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

1/3 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1/3 κούπα χοντροκομμένα καρύδια, ψημένα

3 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φρέσκος μαιντανός, ψιλοκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλατίζουμε το κοτόπουλό μας ελαφρά και αν επιθυμούμε το αλείφουμε με λίγη μουστάρδα. Ψήνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2 Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε τα να κρυώσουν τελείως.
3 Σε μία μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, την ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το ξύδι. Τα Χτυπάμε ελαφριά μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
4 Προσθέτουμε στην λεκάνη τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τις σταφίδες, το σέλινο, τα κόκκινα κρεμμύδια, τα καρύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ανακατύουμε ελαφριά αλλά καλά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος