Σάντουιτς με φιλέτο σολομού και σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

30 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ψιλά καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ψιλά καρέ

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

30 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. dressing μουστάρδας, 17Delicatessen

μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

4  κομμάτια από φιλέτο σολομού, περίπου 180 γρ. το καθένα

 

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

1/2 φλ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. σxοινόπρασο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

4 ψωμάκια της αρεσκείας μας

φύλλα μαρουλιού

ντομάτα, σε φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές , το κρεμμύδι και το φρέσκο τζίντζερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μίγμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing μουστάρδας και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ τα φιλέτα του σολομού. Τα γυρίζουμε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180°C.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού, ελαφρώς σκουπισμένα από τη μαρινάδα τους, και ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά.
Τα γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Αν τα θέλουμε πιο άψητα, μειώνουμε το χρόνο ψησίματος κατά 1-2 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέτουμε φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας, τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος