Σάντουιτς με τόνο, αβοκάντο και μπέικον

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά, βρασμένα καλά

140 γρ. Λευκός τόνος πικάντικος σε ηλιέλαιο, Alelma

2 κ.γ. μουστάρδα γλυκιά

1 κ.γ. σκόρδο

1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο

1/4 κ.γ. πάπρικα

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

2 ψωμάκια, τύπου τσιαπάτα

1 αβοκάντο

1 ντομάτα, σε φέτες

½ μεγάλο αγγούρι, σε φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
2 Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.
3 Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και αλατοπιπερώνουμε.
4 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον τόνο, τη μουστάρδα, το κόκκινο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα, το σκόρδο και πιπέρι.
5 Τοποθετούμε το μισό αβοκάντο, το μισό μίγμα τόνου, τη μισή ντομάτα, το μισό αγγούρι και 2 λωρίδες μπέικον σε στρώσεις ανάμεσα στις 2 φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας.
6 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε το δεύτερο σάντουιτς.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος