Σάντουιτς με τονοσαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για την τονοσαλάτα:

280 γρ. λευκός τόνος σε νερό, Alelma

2-4 κ.σ. μαγιονέζα

1 σέλερι, ψιλοκομμένο

1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. πίκλες τουρσί

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

μια πρέζα κάρυ, σ σκόνη

 

Για το σάντουιτς:

φύλλα μαρουλιού

ψωμί της αρεσκείας μας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
2 Προσθέτουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, τις πίκλες, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη κάρυ.
3 Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, σπάζοντας τα μεγάλα κομμάτια του τόνου.
4 Αν θέλουμε η τονοσαλάτα να είναι πιο κρεμώδης, προσθέτουμε και άλλη μαγιονέζα.
5 Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού και την τονοσαλάτα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος