01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα λέπια με ήπιο τρόπο, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. |
2 | Κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μία σχισμή κατά μήκος των κοιλιών. |
3 | Αφαιρούμε τα εντόσθια και καθαρίζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. |
4 | Πιάνουμε την κορυφή της σπονδυλικής στήλης της κάθε σαρδέλας και την αφαιρούμε με μία γρήγορη κίνηση. |
5 | Ανοίγουμε όλες τις σαρδέλες, σαν ένα βιβλίο. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι. |
6 | Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. |
7 | Προσθέτουμε τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για 30 έως 45 δευτερόλεπτα ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. |
8 | Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. |
9 | Προσθέτουμε το σκόρδο στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα. |
10 | Ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πάνω από τις σαρδέλες. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε από πάνω τις σαρδέλες με το μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως. |