Σαρδέλες στο φούρνο με σπαράγγια και σάλτσα κάπαρης

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σαρδέλες, χωρίς το κεφάλι τους

λίγο ελαιόλαδο

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Για τη σάλτσα:

½ φλ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

450 γρ. ντομάτα κονκασέ

½ κ.γ. ζάχαρη

1-2 κ.γ. κάπαρη, ΕΔΕΜ

300 γρ. σπαράγγια λευκά

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

νιφάδες θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε και στεγνώνουμε τις σαρδέλες. Αλείφουμε τις σαρδέλες με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κρατάμε τα ψάρια σκεπασμένα.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
4 Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για να πιει τα υγρά της, χωρίς να τη βράσουμε τελείως γιατί θα βράσει και στο φούρνο. Προς το τέλος ρίχνουμε την κάππαρη και λίγο πιπέρι.
5 Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τις σαρδέλες και ψήνουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Μοιράζουμε στα πιάτα τη σάλτσα, από πάνω τα σπαράγγια και τις σαρδέλες.
6 Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και νιφάδες θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος