01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τις 2 κ.σ. της σάλτσας σόγιας με τον χυμό λάϊμ και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμ πολύ καλά με ένα πιρούνι. |
2 | Σε ένα δεύτερο σκεύος μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε το σολομό και την υπολειπόμενη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε η σάλτσα σόγιας να καλύψει καλά το σολομό μας. Αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα λεπτό και μετά σουρώνουμε. |
3 | Τοποθετούμε 3 κομμάτια σολομού σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια. |
4 | Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το ασιατικό λάδι σουσαμιού σε σχετικά υψηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι. |
5 | Ραντίζουμε το ζεστό λάδι πάνω από τα κομμάτια σολομού. Με μια κουτάλα γαρνίρουμε με την σάλτσα σόγιας-λεμονιού. Πασπαλίζουμεμε το σουσάμι και τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε. |
ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
