Σασίμι σολομού με τζίντζερ και καυτό λάδι σουσαμιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

¼ κούπας + 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ

1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι

12 φέτες σολομού, πάχους  0,5 cm κομμένα σε κύβους 5 cm (110 γρ)

1 κομμάτι τζίντζερ πάχους 0,6 cm, ψιλοκομμένο σε μέγεθος σπίρτου – περίπου 24 κομμάτια

1 κ.σ. σχοινόπρασο (φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ασιατικό λάδι σουσαμιού

1 ½ κ.γ. ψημένοι σπόροι σουσαμιού

2 κ.σ. φύλλα κόλιαδρου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τις 2 κ.σ. της σάλτσας σόγιας με τον χυμό λάϊμ και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμ πολύ καλά με ένα πιρούνι.
2 Σε ένα δεύτερο σκεύος μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε το σολομό και την υπολειπόμενη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε η σάλτσα σόγιας να καλύψει καλά το σολομό μας. Αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα λεπτό και μετά σουρώνουμε.
3 Τοποθετούμε 3 κομμάτια σολομού σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια.
4 Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το ασιατικό λάδι σουσαμιού σε σχετικά υψηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι.
5 Ραντίζουμε το ζεστό λάδι πάνω από τα κομμάτια σολομού. Με μια κουτάλα γαρνίρουμε με την σάλτσα σόγιας-λεμονιού. Πασπαλίζουμεμε το σουσάμι και τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος