02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα σκεύος. Στο τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε τα λαχανικά μας στην άκρη. |
2 | Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πολτό ντομάτας, την πάπρικα, το τσίλι, το κύμινο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά για να ψήσουμε τον πολτό ντομάτας και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους. |
3 | Προσθέτουμε τα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. |
4 | Σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά, κουνώντας το τηγάνι μας. Σπάμε τα αυγά επάνω μέσα στο μίγμα και σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι. |
5 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο λιγότερο δυνατό και αφήνουμε τα αυγά μας να ψηθούν για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως τα θέλουμε. |
6 | Αποσύρουμε το τηγάνι μας εντελώς από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού. |
7 | Αυτό το πεντανόστιμο brunch ταιριάζει τέλεια με ένα διπλό espresso Hausbrandt Gourmet. Η γλυκύτητα και η οξύτητα από αυτό το χαρμάνι θα φέρει στο πρωινό σας τη τέλεια ισορροπία. |