Shakshuka

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πολτός ντομάτας

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.γ. τσίλι

1 κ.γ. κύμινο

2 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες

1 πιπερίτσα, καυτερή

2 κόκκινες πιπεριές

2 κρεμμύδια

2 ντομάτες

180 γρ. φέτα

4 αυγά

μαϊντανός, ψιλοκομμένος

φέτες από χωριάτικο ψωμί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα σκεύος. Στο τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε τα λαχανικά μας στην άκρη.
2 Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πολτό ντομάτας, την πάπρικα, το τσίλι, το κύμινο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά για να ψήσουμε τον πολτό ντομάτας και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.
3 Προσθέτουμε τα τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
4 Σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά, κουνώντας το τηγάνι μας. Σπάμε τα αυγά επάνω μέσα στο μίγμα και σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι.
5 Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο λιγότερο δυνατό και αφήνουμε τα αυγά μας να ψηθούν για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως τα θέλουμε.
6 Αποσύρουμε το τηγάνι μας εντελώς από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού.
7 Αυτό το πεντανόστιμο brunch ταιριάζει τέλεια με ένα διπλό espresso Hausbrandt Gourmet. Η γλυκύτητα και η οξύτητα από αυτό το χαρμάνι θα φέρει στο πρωινό σας τη τέλεια ισορροπία.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος