Σιγοβρασμένα μπούτια κοτόπουλου σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

3-6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο

4 κ.σ. φυτικό λάδι

1 κ.γ. σπόρους κύμινο

χοντρό αλάτι

2 κ.γ. τσίλι νιφάδες

1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη

6 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες

800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα κονκασέ

2 ξυλαράκια κανέλας

4 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή αποξηραμένα

νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του. Απλώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί σε μια στρώση και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι σε δόσεις. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, για 3-5 λεπτά και το γυρίζουμε να θωρακιστεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 3-5 λεπτά.Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τους σπόρους κύμινου και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις αφήνουμε τα μπαχαρικά να ψηθούν ελαφρά για 10-15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε τα υλικά και προσθέτουμε τα ντοματάκια, την κανέλα και τα φύλλα δάφνης.
4 Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των υλικών και επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο τηγάνι.
5 Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 30-45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή ή αρχίσει να κολλάει στο τηγάνι, προσθέτουμε νερό (περίπου1/2 φλ. κάθε φορά).
6 Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τα φύλλα δάφνης. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος