01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε καλά με το λευκό πιπέρι και τους κόκκους ζωμού κότας και τα αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το φυτικό λάδι, το λιωμένο σκόρδο, τα μυρωδικά, την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου πάπρικας και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κρεμμυδιού. |
4 | Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Βάζουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας στο κάτω μέρος και από πάνω βάζουμε μια σχάρα. Τοποθετούμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα σε μονή στρώση. |
5 | Ψήνουμε το κοτόπουλο για 45-50 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο, μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού. |