Σκορδάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1,5-2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου

1 1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. ζωμός κότας σε κόκκους ή εναλλακτικά θαλασσινό αλάτι

1/4 φλ φυτικό λάδι

4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

3-4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, μαϊντανός, ρίγανη)

450 γρ. λαχανικά της αρεσκείας μας (φασολάκια, καρότα κ.λπ.)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε καλά με το λευκό πιπέρι και τους κόκκους ζωμού κότας και τα αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το φυτικό λάδι, το λιωμένο σκόρδο, τα μυρωδικά, την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου πάπρικας και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κρεμμυδιού.
4 Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Βάζουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας στο κάτω μέρος και από πάνω βάζουμε μια σχάρα. Τοποθετούμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα σε μονή στρώση.
5 Ψήνουμε το κοτόπουλο για 45-50 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο, μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος