Σκορδάτες γαρίδες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. + 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

680 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

αλάτι χοντρό, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

¼ φλ. ζωμός λαχανικών

1 κ.σ. Tabasco, Green Jalapenos Sause

1 λεμόνι, χυμός

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο να λιώσει.
2 Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
3 Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τις γαρίδες κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν ροζ. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
4 Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
5 Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το Tabasco και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
6 Βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στο μισό.
7 Προσθέτουμε σταδιακά 6 κ.σ. βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει.
8 Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ανακινούμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος