Σκορδάτο καστανό ρύζι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες καστανό ρύζι για πιλάφι

6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 ½ κούπα νερό

100 ml ζωμός λαχανικών, ανάλατος

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το καστανό ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
3 Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
4 Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το σερβίρουμε σε 1 μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος