Σκορδάτο σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο, πιπεριές και κάσιους

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες

1 φλ. κάσιους

1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη

1 κύβο κότας

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 πιπεριά κόκκινες, κομμένες σε κομμάτια

1 πιπεριά κίτρινη, κομμένες σε κομμάτια

1 πιπεριά πράσινη, κομμένες σε κομμάτια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης

1 κ.σ. βούτυρο

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται.
2 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάσιους, το σκόρδο, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κύβος. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3 Προσθέτουμε την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το κοτόπουλο.
4 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
5 Ρίχνουμε το βούτυρο και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος