Σοκολατάκια με ρόδι, κανέλα και χοντρό αλάτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (280 γρ. σε κομμάτια + 20 γρ. σε τρίμματα)

1 ρόδι, τους σπόρους

½ κ.γ. κανέλα

αφρός θάλασσας, Χιών

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Λιώνουμε σε μπεν μαρί 280 γρ σοκολάτας. Ανακατεύουμε συχνά με σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
2 Προσθέτουμε στη σοκολάτα τη μισή ποσότητα σπόρων ροδιού και την κανέλα. Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας σε μικρές χάρτινες θήκες ψησίματος.
3 Πασπαλίζουμε με τα 20 γρ. τρίμματα σοκολάτας, το υπόλοιπο ρόδι, πιέζοντας τους σπόρους να βουλιάξουν λίγο στη σοκολάτα, και με το χοντρό αλάτι.
4 Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες σε μία πιατέλα ή ένα ταψί και βάζουμε στο ψυγείο, για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα.
5 Όταν τα σοκολατάκια έχουν σκληρύνει αρκετά, τα βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τις θήκες και σερβίρουμε.
6 Διατηρούμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος