Σοκολατένια μηλόπιτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα:

230 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)

125 γρ. βούτυρο Lurpak, ανάλατο

1 πρέζα αλάτι

4 κ.σ. κακάο

3-4 κ.σ. μέλι

2 αβγά (κρόκος)

 

Υπόλοιπα υλικά:

2 αβγά (ασπράδι)

60 γρ. πικρή και τριμμένη σοκολάτα

4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε μέχρι να θρυμματίσει το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, το μέλι και ζυμώνουμε.
2 Ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου.
3 Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει ελαφρώς τα ασπράδια των αυγών.
4 Με ένα πινέλο απλώνουμε μία στρώση από τα ασπράδια στην παγωμένη πλέον τάρτα, ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα και από πάνω τοποθετούμε τα μήλα σε στρώσεις και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και την καστανή ζάχαρη.
5 Τελειώνοντας απλώνουμε πάνω από τα μήλα άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο ασπράδι. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος