Σοκολατένια muffins

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

150΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα (ημιγλυκιά), τεμαχισμένη

½ φλ. ανάλατο βούτυρο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ φλ. ζάχαρη

3 κ.σ. αλεύρι

¼ κ.γ. αλάτι

4 αυγά

βούτυρο, για να βουτυρώσετε τα φορμάκια/θήκες muffin

1 κ.σ. κακάο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
3 Προσθέτουμε τη βανίλια στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
5 Κοσκινίζουμε το μίγμα ζάχαρης στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
6 Προσθέτουμε τα αυγά στο μίγμα σοκολάτας, ένα την φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη.
7 Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαφριά και να απαλύνει/ανοίξει το χρώμα της, για περίπου 4 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
8 Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε τις θήκες muffin πολύ καλά και τις πασπαλίζουμε με κακάο σε όλες τις πλευρές.
9 Αφαιρούμε όσο κακάο περισσεύει.
10 Με μια κουτάλα μοιράζουμε την ποσότητα (110 γρ) στις θήκες και ψήνουμε για 10-11 λεπτά. Το εξωτερικό του muffin πρέπει να είναι σκληρό, ενώ το εσωτερικό κολλώδες.
11 Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος