01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη βάση: | Σε μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. |
Μοιράζουμε το μίγμα σε 12-15 μικρά ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια τάρτας και το απλώνουμε με τα χέρια μας να καλύψει καλά τα τοιχώματα. | |
Μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. | |
Για τη σάλτσα καραμέλας: | Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. |
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμη και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει. | |
Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας. Επιστρέφουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 30 τουλάχιστον λεπτά, να γπαγώσουν καλά. | |
Για την κρέμα σοκολάτας: | Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας. |
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού. | |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. | |
Για τη σύνθεση: | Βγάζουμε τα ταρτάκια με την καραμέλα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο. |
Γεμίζουμε τα κενά που δημιουργήσαμε με λίγη από την κρέμα σοκολάτας και τα βάζουμε για ακόμη μία φορά τα ταρτάκια στο ψυγείο για 30-40 περίπου λεπτά. | |
Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, τα γαρνίρουμε με κόκκους από χονδρό θαλασσινό αλάτι και τα σερβίρουμε. |