Σοκολατένιο vegan κέικ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

¼ κούπας καλαμποκέλαιο

1 ½ κούπας ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (3-4 πορτοκάλια)

1 κ.σ. μπέικιν σόδα

½ κούπα νερό

2 κ.σ. κόκκινο ξύδι

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 κ.σ. κακάο σε σκόνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

2 κ.γ. καλαμποκέλαιο

5 κ.σ. ζεστό νερό

1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Διαλύουμε τη μπέικιν σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης.
Αρχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό και το ξύδι. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το στερεό μείγμα αλεύρι - κακάο στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το κέικ σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με το γλάσο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος