01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. | |
Διαλύουμε τη μπέικιν σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης. | |
Αρχίζουμε να χτυπάμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό και το ξύδι. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. | |
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε το στερεό μείγμα αλεύρι - κακάο στο υγρό μείγμα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σπάτουλα. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. | |
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε. | |
Για το γλάσο: | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
Τοποθετούμε το κέικ σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με το γλάσο. |