Σοκολατένιο κέικ με ταχίνι και βουτυρόκρεμα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

74΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 3/4 φλ. ζάχαρη

1 3/4 φλ. αλεύρι

1 φλ. κακάο

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. γάλα

1 κ.σ. βανίλια

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. ταχίνι

3/4 φλ. καφέ εσπρέσσο

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

230 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου, Royal

1/2 φλ. ταχίνι

2 φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

μια πρέζα αλάτι

μια πρέζα κανέλα

1 κ.γ. βανίλια

1/2 φλ. κακάο, κοσκινισμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό, βαθύ ταψί.
Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, τη βανίλια, το φυτικό λάδι, το ταχίνι και τον εσπρέσσο.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε το βούτυρο και το ταχίνι μέχρι να γίνει ένα μίγμα κρεμώδες.
Προσθέτουμε σταδιακά την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, το κοσκινισμένο κακάο και χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη βουτυρόκρεμα στο κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να παγώσει η βουτυρόκρεμα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος