Σοκολατένιο κέικ μπανάνα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. κακάο, άγλυκο

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

½ κ.γ. αλάτι

3 μεγάλες μπανάνες, ώριμες

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

60 ml ηλιέλαιο

1 μεγάλο αβγό

180 γρ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170°C.
2 Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
4 Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5 Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6 Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
7 Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
8 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος