01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τo φούρνο στους 170°C. |
2 | Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μούλτι βάζουμε τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. |
4 | Αδειάζουμε τον πολτό μπανάνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
5 | Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. |
6 | Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά. |
7 | Βάζουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, που από πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
8 | Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. |