01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Bουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα για κέικ των 900 γρ. |
3 | Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα αβγό κάθε φορά και χτυπάμε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. |
4 | Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το κακάο, την βανίλια και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. |
5 | Πασπαλίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας με λίγο αλεύρι και ανακινούμε να καλυφτούν, ώστε να μην πέσουν στον πάτο της φόρμας. |
6 | Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και λειαίνουμε την επιφάνεια. |
7 | Ψήνουμε για 80-90 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. |
8 | Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το μεταφέρουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. |