Σοκολατένιο βραστό κέικ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. γιαούρτι

20 γρ. γάλα

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γρ. κακάο

2 κ.γ. σόδα

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

300 γρ. ζάχαρη

160 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ φλ. νερό

25 βατόμουρα κόκκινα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
2 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ . Ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα αβγά και με έναν αναδευτήρα χτυπάμε καλά, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
5 Προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
6 Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
7 Γεμίζουμε το βραστήρα με 1/2 φλ. νερό και βράζουμε στους 100°C. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και με πολύ αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
8 Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί 40Χ30, αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού.
9 Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
10 Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος