02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ . Ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα αβγά και με έναν αναδευτήρα χτυπάμε καλά, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. |
5 | Προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. |
6 | Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
7 | Γεμίζουμε το βραστήρα με 1/2 φλ. νερό και βράζουμε στους 100°C. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και με πολύ αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. |
8 | Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί 40Χ30, αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού. |
9 | Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. |
10 | Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα και σερβίρουμε. |