02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το σιρόπι σοκολάτας: | Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το βραστό νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. |
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντυ και τη βανίλια και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά. Σε ένα φλιτζάνι κρατάμε λίγο σιρόπι σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη. | |
Για τη ζύμη: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33Χ22 εκ. |
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι και τα αβγά. Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, που είναι στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά. | |
Αφαιρούμε από το φούρνο και 10-12 κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε κρατήσει και παγώνουμε (η σοκολατόπιτα δεν θα έχει φουσκώσει, θα είναι χαμηλή, πηκτή και ζουμερή). | |
Για την γκανάς: | Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. |
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. | |
Αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά, και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη σοκολατόπιτα. | |
Αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά, και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη σοκολατόπιτα. |