02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα ζυμαράκια: | Βάζουμε σε ένα σκεύος ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων το γάλα. Ζεσταίνουμε το γάλα για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη μαγιά και 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη στο γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος για 5-10 λεπτά ή μέχρι να αφρίσει. |
Τοποθετούμε το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα γάντζου ζύμης. Κοσκινίζουμε το κακάο και το προσθέτουμε. | |
Ρίχνουμε μέσα στο κάδο το μίγμα της μαγιάς, το αυγό, το βούτυρο και χτυπάμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν το μίγμα είναι πολύ κολλώδες, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. | |
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 1 λεπτό μέχρι το μίγμα να γίνει μια μπάλα ζύμης. Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος που το έχουμε λαδώσει ελαφρά. Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το σκεύος σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. | |
Αφού φουσκώσει μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. Χωρίζουμε σε 16 κομμάτια (80 γρ. περίπου το καθένα). | |
Δουλεύοντας με ένα κομμάτι ζύμης τη φορά, ζυμώνουμε απαλά και ισιώνουμε ελαφρά. Πιέστε ένα σοκολατάκι Baci στο κέντρο και τραβήξτε τη ζύμη γύρω από τη σοκολάτα να κλείσει, στρίβοντας για να σφραγιστεί. | |
Απλώστε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί, με τη ραφή προς τα κάτω, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να φουσκώσουν οι μπάλες. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσoυν. | |
Τοποθετούμε ανά 4 τις μπαλίτσες που έχουμε ετοιμάσει στο κάδο του Aifryer. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C για 8 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις μπαλίτσες μας. Μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν. | |
Για το γλάσο: | Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα και με ένα κουτάλι χτυπάμε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί το γλάσο μας. |
Για τη σύνθεση: | Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας από το γλάσο μας πάνω σε κάθε σοκολατοζυμαράκι και πασπαλίζουμε με τριμμένο σοκολατάκι baci. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. |