Σολομός με μέλι και σκόρδο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. κλασσικό μέλι, Αττική

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. λευκό ξύδι

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

 

Για το σολομό:

2 φιλέτα σολομού (200 γρ. ανά φιλέτο), χωρίς πέτσα

ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

σουσάμι, για γαρνιτούρα

σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε.
2 Σκουπίζουμε ελαφρά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.
3 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σκόρδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
4 Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
5 Βάζουμε το σολομό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
6 Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
7 Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο σολομό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά.
8 Αν ο σολομός δεν έχει ψηθεί και η σάλτσα έχει πήξει αρκετά, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό.
9 Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα, τα ραντίζουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος