02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε. |
2 | Σκουπίζουμε ελαφρά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. |
3 | Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σκόρδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. |
4 | Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
5 | Βάζουμε το σολομό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. |
6 | Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. |
7 | Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο σολομό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά. |
8 | Αν ο σολομός δεν έχει ψηθεί και η σάλτσα έχει πήξει αρκετά, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. |
9 | Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα, τα ραντίζουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και σχοινόπρασο και σερβίρουμε. |