02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη. |
2 | Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
4 | Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει όλα σχεδόν τα υγρά του. |
5 | Αλατίζουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σπανάκι, τις πατάτες, τα κομμάτια σολομού, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με τη μαγιονέζα, το ζωμό και τα διάφορα πιπέρια. |
7 | Bάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. |
8 | Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε το φαγητό με φύλλα από σπανάκι, και 1 κ.σ. φέτες κρεμμυδιού και σερβίρουμε. |