Σολομός με πατάτες, σπανάκι και κρέμα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια

1 φύλλο δάφνης

1 φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

150 γρ. τυρί κρέμα, Arla

3 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

350 γρ. baby σπανάκι + λίγα φύλλα επιπλέον για γαρνιτούρα

αλάτι, κατά βούληση

600 γρ. φιλέτα σολομού φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, + 1 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

πιπέρι, κατά βούληση

1 φλ. ζωμό κότας

1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, σε κόκκους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
4 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει όλα σχεδόν τα υγρά του.
5 Αλατίζουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
6 Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σπανάκι, τις πατάτες, τα κομμάτια σολομού, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με τη μαγιονέζα, το ζωμό και τα διάφορα πιπέρια.
7 Bάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
8 Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε το φαγητό με φύλλα από σπανάκι, και 1 κ.σ. φέτες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος