Σολομός με σαλάτα κινόα και λαχανικά στο Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το σολομό:

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

4 φιλέτα σολομού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

 

Για τα λαχανικά:

1/2 φλ. κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια

1/2 φλ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. κουνουπίδι, κομμένα σε κυβάκια

1/2 φλ. σπαράγγια, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.σ. πιπέρι

1/4 κ.σ. αλάτι

 

Για τη κινόα:

1/2 φλ. κινόα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το σολομό: Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Βυθίζουμε τα φιλέτα σολομού στο σκεύος και φροντίζουμε η μαρινάδα να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 30-60 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μια στρώση στο airfryer τα φιλέτα και ψήνουμε στους 180°C για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Εάν τα φιλέτα είναι μεγαλύτερα θα πρέπει να μαγειρευτούν λίγο περισσότερο, μέχρι να είναι έτοιμα.
Για τα λαχανικά: Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος τα λαχανικά μας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας στο Airfryer και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170°C. Ανακινούμε το κάδο του airfryer και συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Για τη κινόα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τη κινόα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Για τη σύνθεση: Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε τη κινόα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με ένα φιλέτο σολομού.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος