02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Πασπαλίζουμε το σολομό με αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού. | |
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί. | |
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μέγεθος ελαφρώς μεγαλύτερο από το σολομό (αφήνουμε 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό). | |
Μεταφέρουμε το φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί. | |
Απλώνουμε το μισό σπανάκι ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. | |
Τοποθετούμε το σολομό πάνω από το σπανάκι και απλώνουμε την πέστο πάνω στο ψάρι και στη συνέχεια τα υπόλοιπο σπανάκι. | |
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και το κόβουμε στο ίδιο μέγεθος με το σολομό. | |
Σκεπάζουμε το ψάρι με το φύλλο σφολιάτας. | |
Αλείφουμε με αυγό τις άκρες, που περισσεύουν, του κάτω φύλλου σφολιάτας, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες της ζύμης, ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση. | |
Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει. | |
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρουμε. | |
Για τη σάλτσα πέστο βασιλικού: | Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε. |
Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι το μίγμα να γίνει πολτός. | |
Αφήνουμε στην άκρη. |