01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, και ετοιμάζουμε 2 φορμάκια των 170 γρ. βουτυρώνοντας τα με κρύο βούτυρο. Πασπαλίζουμε όλες τις πλεύρες (τοιχώματα και πάτο) με κρυσταλική ζάχαρη και κακάο. |
2 | Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο, την κρέμα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε για να βοηθήσουμε την διαδικασία λιωσίματος. |
3 | Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε από την φωτιά το μίγμα και προσθέτουμε τους 2 κρόκους απο τα αυγά στην σοκολάτα και χτυπάμε καλά. |
4 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού με την κρέμα ταρτάρ μέχρι τα ασπράδια να δημιουργήσουν μαλακές κορυφές. |
5 | Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο σκληρές. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μίγμα σοκολάτας, λίγο κάθε φορά. Ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε προσθήκη, προσοχή όμως μην παραχτυπήσουμε το μίγμα. |
6 | Τοποθετούμε το μίγμα στα φορμάκια. Τοποθετούμε ενα κομμάτι σοκολάτας ή ένα μούρο στην μέση και πιέζουμε προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί (βυθιστεί) από το μίγμα. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στην συνέχεια στο φούρνο. |
7 | Εαν έχει σχάρα ο φούρνος τα τοποθετούμε στη μεσαία σκάλα. Ψήνουμε τα σουφλέ για 15 λεπτά στους 190°C. Μετά από 15 λεπτά τα σουφλέ θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν βγεί απο το φορμάκι. Σερβίρουμε αμέσως. |
8 | Όσο κρυώνει το σουφλέ τόσο θα πέφτει και θα πήζει. Μπορούμε να γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και μούρα. Επίσης μπορούμε να το γαρνίρουμε με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος. |