Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες

500 γρ. μανιτάρια σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι

100 γρ. μπέικον

1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

250 γρ γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

ελαιόλαδο

μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες.  Μοιράζουμε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος