Σούπα με κόκκινες φακές και γιαούρτι λεμονιού-μέντας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. βούτυρο

μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

κ.σ. τοματοπολτός ντομάτας

2 κ.γ. αλάτι 

σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

⅛ κ.γ. πιπέρι 

λίτρο ζωμός κοτόπουλου

φλ. κόκκινες φακές

1 σέλινο, κομμένο σε κύβους

μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους

Γιαούρτι λεμόνι-μέντα:

φύλλα φρέσκιας μέντα, ψιλοκομμένα

πρέζα αλάτι

κ.σ. γιαούρτι 2%, Total

½ λεμόνι, χυμό

½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σούπα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι στο λιωμένο βούτυρο.
Τσιγαρίζουμε τα υλικά μας, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και η πάστα ντομάτας να πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, για 5 έως 7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μας ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τις φακές, το σέλινο και το καρότο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι φακές και τα λαχανικά, για 30 με 40 λεπτά.
Για το γιαούρτι με λεμόνι και μέντα: Σε ένα γουδί προσθέτουμε το αλάτι και το ψιλοκομμένο δυόσμο και με το γουδοχέρι χτυπάμε καλά για να γίνει πάστα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Για τη σύνθεση: Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ διαλύουμε περίπου το 1/2 της σούπας για να επιτύχουμε μια πιο κρεμώδη υφή. Σερβίρετε ζεστό με κουταλιές γιαούρτι λεμονιού-μέντας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος